Upotreba otpada u umjetničke svrhe | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Upotreba otpada u umjetničke svrhe

Garbage Epic Ensamble nastao je tijekom umjetničke kolonije na Silbi u sklopu projekta S.E.A Silba Environment Art koji udruga Mavena održava na Silbi od 2010. godine.

07.12.2016 - 11.12.2016 , Zadar - Galerija ZadART
  • A
  • +
  • -

"Ovim projektom želimo ukazati na sve veći problem otpada na našim otocima te ponuditi alternativno umjetničko riješenje kojim, osim što očistimo plaže pred sezonu, kreativno i afirmativno utječemo na ekološke probleme te edukativno djelujemo na generacije koje dolaze i njihovu svijest o različitim mogućnostima recikliranja otpada. Radi jačanja svijesti o štetnosti otpada, vrijednostima recikliranja te uopće mogućnostima široke upotrebe materijala koji jednima budu beskoristan otpad, a drugima ideja za novo umjetničko djelo ili drugu upotrebu, umjetnička kolonija nakon čišćenja prikupljeni materijal transformira u umjetničke predmete, a ove godine u instrumente".

Ove godine voditelj umjetničkog dijela kolonije bio je montažer i udaraljkaš Miro Micro Manojlović, koji je uz pomoć prijatelja glazbenika Ivana Marincela, Igora Pavlice i Frana Krste Šercara, izradio nekoliko sasvim novih instrumenata pa smo tako dobili: Doodley 1, 2, 3 i 4, Pločicofon, Ciglofon, Satellite of love, Space junk, Spiritualofon i Klifow. Osim koncerta na otvorenju izložbe, posjetitelji će i sami moći zasvirati na izloženim instrumentima tijekom trajanja izložbe. 

Otvorenje i koncert najavljeni su za 7. prosinca u 20 sati u Galeriji ZadART.

Izložba je otvorena do 11. prosinca, svakim danom od 17 do 22 sata. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 05.12.2016