Uradi sam s laserskim rezačima | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Uradi sam s laserskim rezačima

Radionice u sklopu festivala Eksperimentalne elektronske intervencije (EEII) započinju ovaj vikend u čakovečkom Autonomnom centru.

07.10.2011 - 09.10.2011
  • A
  • +
  • -

UKE Križevci u suradnji sa ACT Čakovec, od 7. do 18. listopada organizira festival Eksperimentalne elektronske intervencije (EEII). Fokus ovogodišnjeg festivala je na nomadskoj kulturi, mobilnosti, privremenim autonomnim zonama te spajanju tehnologije, pokretljivosti i novih medijskih kultura. Ovaj vikend EEII'11 dovodi dvoje evropskih stručnjaka iz polja digitalnih tehnologija i suvremene umjetnosti.

Katarina Slaninova iz bratislavske putujuće galerije SPACE predstavit će projekt nomadSPACE. Projekt nomadSPACE pokušava pomoću inovativnih koncepata omogućiti kontakt suvremene umjetnosti i šire publike, ponajprije premještanjem umjetničkog rada iz zatvorenih galerija u otvorene prostore ulica i trgova.



Jaap Vermaas predstavit će projekt FabLab organizacije Moving Concepts iz Amsterdama. FabLab je pokretni laboratorij za konstruiranje, sastavljen od različitih strojeva za lasersko rezanje. Cilj projekta je lokalnoj zajednici objasniti koncepte koji se zasnivaju na DIY (uradi sam) principima.

Nakon prezentacije projekta u petak, 7. listopada u 19 sati, umjetnici će u subotu i nedjelju od 10 sati voditi radionice na kojim će zajedno sa svim zainteresiranim sudionicima pokušati osposobiti pokretni umjetnički laboratorij. Čakovečki susret nastoji praktično pristupiti problematici pokretljivosti, namjene i tehničkih mogućnosti umjetničkih laboratorija. 

O festivalu i projektu možete pogledati ovdje. 

Izvor: ACT Čakovec

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 05.10.2011