Uredi Palach! | kulturpunkt

Vijesti Javni prostor

<

Uredi Palach!

Dugogodišnja tradicija riječkog Kluba Palach konačno će dočekati novi početak.

  • A
  • +
  • -

Više desetljeća stvarana priča o kultnom prostoru dobiva svoj epilog krajem 2013. godine kada se u njegovu programsku shemu polako uvlače "novi" stanari spremni Rijeci ponuditi sasvim novi oblik programa ali i sasvim novi izgled kluba.

Savez udruga Molekula i Studentski kulturni centar tako sve zainteresirane pozivaju da svojim idejama sudjeluju u kreiranju novog izgleda Kluba Palach unutar sadašnjih dotrajalih zidova. 

Cilj javnog poziva je aktivno uključivanje javnosti, prvenstveno između samih korisnika i korisnica prostora (novih i starih) u zajedničko stvaranje i realizaciju koncepta vizualnog uređenja prostora Palacha.

"Prednost će imati prijedlozi koji se u opremanju prostora vode filozofijom recikliranja i prenamjenom drvne građe i namještaja te rješenja čiji konačni vizualni ishod dopušta daljnje upotpunjavanje i nadograđivanje u narednim godinama rada kluba. Konačna zamisao je okupiti određen broj kvalitetnih i kreativnih ljudi koji su spremni svoje zamisli pretočiti u jedinstvenu cjelinu u duhu timskog rada te aktivno sudjelovati u samoj izvedbi. Svakako treba uzeti u obzir program koji je planiran u prostorima kluba Palach a obuhvaćat će koncerte na velikoj i maloj pozornici, slušaonice, predavanja, tribine, radionice, kazališne izvedbe i srodna im dešavanja", stoji u pozivu za idejne prijedloge.

Svi zainteresirani mogu putem elektroničke pošte poslati vlastitu viziju Kluba Palach prema zadanoj kvadraturi i fotografskom zapisu zaključno sa 7. ožujkom.

Traže se prijedlozi, sugestije i koncepti za uređenje dnevnog prostora Palacha koje uključuje idejna rješenja cjelokupnog prostora ili pojedinačnih prostorija što obuhvaća zidove, namještaj, kao i prijedlog rasvjete.

Radove mogu prijavljivati kolektivi i pojedinci, a potrebno je priložiti kratku biografiju, skicu ili nacrt rada, koncept razrađen u tekstualnom obliku, foto ili video dokumentacija, razdoblje potrebno za izvedbu te okvirne troškove materijala. 

Izvor: SU Molekula

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 20.02.2014