Usmene upute | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Usmene upute

Izložba Kako raditi s predmetima – Zadaci u dizajnerskoj edukaciji autorica Nine Paim i Emilije Bergmark bavi se metodologijom dizajnerske edukacije.

13.07.2018 - 10.08.2018 , Zagreb - Galerija HDD

U petak, 13. srpnja u 20 sati u HDD galeriji otvara se izložba Kako raditi s predmetima – Zadaci u dizajnerskoj edukaciji autorica Nine Paim i Emilije Bergmark. Izvorno prikazana u sklopu festivala Plan D prošle godine, izložba se bavi metodologijom dizajnerske edukacije i fokusira se na praktične verbalne zadatke kao važan alat u obrazovanju dizajnera. Izložba ostaje otvorena do 10. kolovoza 2018.

How to Do Things with Objects treća je suradnja Nine Paim i Emilije Bergmark koja istražuje zadatke u dizajnerskom obrazovanju. Prvi su put istražile tu temu u izložbi Taking a Line for a Walk (Vođenje linije u šetnju), predstavljenoj na 26. Međunarodnom bijenalu grafičkog dizajna u Brnu u Češkoj 2014. Izložba, koju je osmislila Nina Paim i dizajnirala je uz pomoć Emilije Bergmark, i sama je zamišljena kao zadatak te razvijena kroz niz radionica u školama dizajna u Švicarskoj, Portugalu, Estoniji i Češkoj. Izložba je napokon bila postavljena u sedam soba u Moravskoj galeriji, prikazujući selekciju od 80 zadataka prikupljenih diljem svijeta. U suradnji sa spisateljicom Corinne Gisel, Paim i Bergmark su 2016. osmislile istoimenu knjigu koju je također 2016. izdala izdavačka kuća Spector Books iz Leipziga. Knjiga je predstavila opsežniji pregled pisanih uputa. How to Do Things with Objects promatra zadatke iz još jednoga kuta: kao usmene upute.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 13.07.2018