Usporedba kulturnog stvaralašta | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Usporedba kulturnog stvaralašta

Regionalni festival nezavisne i umjetničke scene BL-ART bit će održan od 5. do 8. rujna u Banjaluci.

  • A
  • +
  • -

Ovogodišnja je tema festivala Regionalne kulturne politike i nezavisne kulturne i umetničke sceneDrugo izdanje BL-ART-a omogućit će usporedbu kulturnog stvaralašta u regiji kroz program koji se sastoji od projekcija, diskusija, radionica, izložba i glazbenih sadržaja, najavili su organizatori iz banjalučke organizacije UNSA Geto.

Kao gosti najavljeni su umjetnici i kulturni radnici iz Austrije, Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. BL-ART je pokrenut prošle godine s temom Alterkultura, javni prostor i zajedničkoPored banjalučkog Geta, BL-ART ove godine organizira i beogradska organizacija Mikroart, u suradnji s ljubljanskim Institutom Urkubi21.

Udruženje nezavisnih stvaratelja i aktivista Geto neprofitna je nevladina organizacija, registrirana 2000. godine kao Udruženje nezavisnih stvaralaca Geto, a kao UNSA Geto radi od 2009. Članica je platforme Alter kultura koja predstavlja mrežu suradnje kulturnih aktera iz Banjaluke, Mostara, Tuzle i Sarajeva. Također, uređuje portal za društveno-kulturnu kritiku slovo.ba.

UNSA Geto realizira aktivnosti u sklopu Doma omladine Banjaluka i drugim prostorima, kao što su Studentsko i Gradsko pozorište Jazavac, ali i javni prostori. 

Više o festivalu, suradnjama i programu potražite ovdje.

Izvor: seecult

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 14.08.2013