Usudi se (p)reći | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Usudi se (p)reći

Udruga studenata iTHEom poziva mlade znanstvenike i istraživače da se prijave na Drugi međunarodni simpozij mladih anglista, kroatista i talijanista.

ROK: 20.08.2017

Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu iTHEom poziva mlade znanstvenike i istraživače da se prijave na Drugi međunarodni simpozij mladih anglista, kroatista i talijanista: Usudi se (p)reći koji će se održati od 13. do 15. listopada 2017. godine na Filozofskom fakultetu u Splitu. 

"Pozivamo mlade znanstvenike da nam pošalju radove u kojima sa stajališta jezika, teorije književnosti ili teorije medija analiziraju prikaz suvremenih problema poput migrantske krize, terorizma, nacionalizma, populizma, rasizma, vjerske nesnošljivosti, ekoloških problema, položaja rodnih i seksualnih manjina, položaja i odnosa prema osobama smanjenih mogućnosti, globalizacije, konzumerizma u književnosti, na filmu, u videoigricama, stripovima, grafičkim novelama, grafičkom dizajnu i u medijima, tiskovinama, na internetskim portalima, na društvenim mrežama, plakatima. 

Napominjemo, dakle, da su tema simpozija umjetnička djela koja se bave ovim problemima i njihovi medijski prikazi, a ne analiza problema kao takvih. Na taj način mladi istraživači sudjeluju u razmišljanju o suvremenim problemima i njihovu rješavanju, a u akademskom smislu bave se izrazito vrijednim i inovativnim temama jer se rijetko tijekom studija stigne obraditi ovakva, u pravom smislu suvremena, pitanja. Temeljne su vrijednosti simpozija tako i dalje inovativnost i interdisciplinarnost, stoga je simpozij otvoren i za mlade istraživače iz drugih područja". 

Za simpozij se prijavljuje slanjem Word dokumenta koji mora sadržavati podatke o izlagaču i sažetak dug maksimalno 250 riječi. Podaci o izlagaču koji trebaju biti uključeni u prijavu jesu: ime i prezime, studijski program i godina studija, fakultet, broj mobitela i mail adresa. 

Rok za prijavu jest 20. kolovoza

Prijave se mogu poslati na hrvatskom ili engleskom jeziku na adresu elektroničke pošte. Izlagači će o prihvaćanju sažetka biti obaviješteni do 1. rujna. 

Posebnost je konferencije što će knjižica sažetaka imati ISBN broj, a sudjelovanje na konferenciji takve vrste može se zamijeniti za određeni broj ECTS bodova na poslijediplomskim studijima. 

Službeni su jezici simpozija hrvatski i engleski jezik. Sudjelovanje na simpoziju besplatno je. Izlagači će imati osiguran smještaj. Putne troškove snose izlagači. 

Dodatne informacije potražite na Facebook stranici simpozija i stranici udruge iTHEom.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 03.07.2017