Utrka snova i realnosti | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Utrka snova i realnosti

U Dokukinu KIC pogledajte priču o mladom, talentiranom, ali problematičnom tinejdžeru čiji je san postati profesionalni vozač utrka.

30.10.2016 , Zagreb - Dokukino KIC

Osamnaestogodišnji Ricsi život želi provesti proklizavajući kroz zavoje automobilskih utrka, ali siromašna realnost mađarskog sela predstavlja crveno svjetlo za njegove drifterske snove. Školsku klupu zamijenio je garažom u kojoj popravlja gotovo neupotrebljivi stari BMW pripremajući se za lokalni reli. Potrebni automobilski dijelovi ipak su preskupi za mirovinu njegove majke, a otac za čijom ljubavi i odobravanjem Ricsi često pati, ne živi s njima. U potrazi za novcem i ljubavi, problematični tinejdžer otkriva da je jednako talentiran za brzu vožnju kao i za pogrešna životna skretanja koja ga sve češće dovode u sukob sa zakonom.

Drifter redatelja Gábora Hörchera dobitnik je nagrade za najbolji debitantski dokumentarac na najvećem festivalu dokumentarnog filma IDFA u Amsterdamu čiji ga je žiri opisao kao "osjećajno promatran, prelijepo snimljen, delikatno montiran sa besprijekornim dizajnom zvuka i čini se niti jednim pogrešnim potezom". 

Film u nedjelju, 30. listopada, u 19 sati na adresu Dokukina KIC donosi KineDok, nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 28.10.2016