Uvid u povijest i sadašnje stanje | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Uvid u povijest i sadašnje stanje

Knjiga umjetnika Adžijina 11 način upotrebe završni je dio i svojevrsna sinteza istoimenoga rada realiziranog tijekom 2016. godine u okviru programa Umjetnici za kvart.

18.12.2017 , Zagreb - BAZA, Adžijina 11

U ponedjeljak, 18. prosinca u 19 sati u Bazi održava se promocija knjige Adžijina 11 način upotrebe autorice Božene Končić Badurine, kao i pretprazničko druženje kojim  se obilježava još jednu godina rada u Bazi.

"Knjiga umjetnika Adžijina 11 način upotrebe završni je dio i svojevrsna sinteza istoimenoga rada realiziranog tijekom 2016. godine u okviru programa Umjetnici za kvart koji se sastojao od audio-ture po zgradi u Adžijinoj 11 i zidnog crteža u Bazi. Naslov je referenca na roman Život način uporabe Georgesa Pereca u kojem autor pomno opisuje život i stanare zgrade u imaginarnoj pariškoj ulici na broju 11. Za razliku od Perecova romana, knjiga Adžijina 11 način upotrebe bavi se poviješću, prostornim karakteristikama, socijalnom strukturom i neposrednim susjedstvom jedne stvarne stambene zgrade izgrađene početkom 20. stoljeća u Zagrebu. Njezin portret u formi crteža i teksta, nastao na temelju kazivanja stanara, arhivskih i drugih raznolikih materijala, ne samo da daje uvid u povijest i sadašnje stanje te mikrolokacije nego i reflektira šire društvene i političke promjene u posljednjih stotinjak godina na ovim prostorima", piše autorica Končić Badurina.

Na promociji osim Končić Badurine govore i dizajnerica Rafaela Dražić i urednica Ivana Hanaček.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.12.2017