Uvod u disperziju | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Uvod u disperziju

Festival Zoom riječke udruge Drugo more sljedeće godine bit će u znaku globalnog projekta Fluid States, kojemu je kustos riječki dramaturg Marin Blažević.

  • A
  • +
  • -

Rijeka će sljedeće godine postati jedno od čvorišta umjetničke i kulturalne produkcije. Tada će Festival Zoom riječke udruge Drugo more proći u znaku međunarodnog prjekta Fluid States, kojemu će služiti kao uvod - prenosi Novi list

Fluid States je projekt svjetske organizacije Performance Studies International, a odvijat će se u Europi, Africi, Americi, Aziji, Australiji i na Pacifiku. Kao što i sam naziv indicira, projekt je obilježen preispitivanjem kategorija stabilnog, stalnog i neupitnog na različitim razinama iskustva i djelovanja – od umjetnosti i znanosti do društva i politike. 

Međunarodni projekt PSi 2015 održavat će se tijekom dvanaest mjeseci na petnaest lokacija diljem svijeta, a započet će u Rijeci pod nazivom Fluid States: Performances of unKnowing. Glavni organizatori su Marin Blažević i Dorita Hannah.

Programe će koordinirati Drugo more iz Rijeke, Odsjek za kazalište i izvedbene studije (TAPS) na Sveučilištu Stanford te Australasian Association for Theatre, Drama and Performance Studies (ADSA).

Izvor: Novi list / Foto: Mike Baird

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 11.12.2013