Uvod u prošlost | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Uvod u prošlost

U sklopu Vizualnog kolegija, o knjizi u izdanju Centra za nove medije kuda.org govorit će Boris Buden i Želimir Žilnik.

03.02.2014 , Zagreb - MM centar
  • A
  • +
  • -

Na ljeto 2013. Želimir Žilnik i Boris Buden, zajedno s novosadskim Centrom za nove medije kuda.org, objavili su Uvod u prošlost, dokument o iskustvu suočavanja s realnošću povijesne regresije, jalovosti kritike, lažljivosti javnosti, ispraznosti znanja, potkupljivosti umjetnosti i naposljetku, rasulu društva u ratu i zločinu.  

Vizualni kolegij Multimedijalnog instituta i kuda.org, u suradnji s Kulturom promjene Studentskog Centra u Zagrebu, organiziraju razgovor o Uvodu u prošlost, koji će se održati 3. veljače u 19 sati u MM centru (Savska 25). Razgovor s autorima moderiraju Branka Ćurčić (kuda.org) i Petar Milat.

U knjizi o njoj Buden navodi slijedeće: "Ova knjiga nije napisana nikakvim jezikom amaterizma, nego, naprotiv, svojevoljno odabranim amaterizmom jezika, kako u disciplinarnom tako i u lingvističkom smislu. Ne samo što nije napisana nikakvim jezikom historičara ili filmskih teoretičara, ona nije napisana ni hrvatskim jezikom. I u tome nije mogla naći boljeg uzora od redatelja Želimira Žilnika i njegovog filmskog opusa. Za njega, više no za bilo koga na ovim prostorima, vrijedi poučak koji bismo svi trebali upamtiti - Svi mi smo započeli kao amateri. Samo najbolji među nama to su i ostali."

Program Vizualnog kolegija Multimedijalnog instituta podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 27.01.2014