Uvod u svijet filma | kulturpunkt

Najave Festival

<

Uvod u svijet filma

U Rijeci se održava drugi Međunarodni studentski filmski festival – STIFF.

01.10.2015 - 03.10.2015 , Rijeka - Razne lokacije

FOTO: SPDP

  • A
  • +
  • -

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Filmaktivom od 1. do 3. listopada organizira drugi po redu Međunarodni studentski filmski festival – STIFF čiji su program i ove godine birale redateljice Maša Drndić i Sanja Marjanović kao glavne selektorice, uz pojačanje renomirane srpske redateljice dokumentarnih filmova Ivane Todorović. Festival se odvija se u Art-kinu Croatia, Gradskom kazalištu lutaka Rijeka i OKC-u Palach.

STIFF riječkoj publici donosi kratkometražne produkcije studenata filma i animacije iz gotovo svakog kutka naše planete. U natjecateljskom programu mogu se pronaći radovi budućih zvijezda kinematografije iz Norveške, Poljske, Brazila, Turske, Rumunjske, Mađarske, Irana, Singapura, Japana, Indije, Portugala, Belgije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Nizozemske, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske. U glavnom natjecateljskom programu festivala bit će prikazan 41 film od kojih su neki višestruko nagrađivani na prestižnim filmskim festivalima u svijetu, a drugi će pak u Art-kinu Croatia doživjeti svoju premijeru.

STIFF će publici ponuditi i poseban program animiranih filmova izvan konkurencije ANIMAFOKUS, ugostiti Odsjek za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, održat će se radionica pisanja filmske kritike te tribina o ulasku u filmski svijet pod nazivom Mladi u filmskoj industriji: što i kako?. Posebna novost ovogodišnjeg STIFF-a je dječji program pod imenom Wonders / Čuda koji je pažljivo izabran za mlađu publiku i za one koji još uvijek vole bajke.

Program festivala možete pronaći ovdje

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 17.09.2015