Uvod u utopijsku negaciju | kulturpunkt

Video

Uvod u utopijsku negaciju

Pogledajte predavanje koje je Eric Jarosinski, poznat i kao NeinQuarterly, održao u zagrebačkom Multimedijalnom institutu.

Eric Jarosinski bivši je profesor moderne njemačke književnosti, kulture i kritičke teorije. Nedavno je napustio akademski svijet da bi se posvetio uređivanju Nein.Quarterly, na kojem u formi aforizma piše o kulturi, filozofiji, umjetnosti, politici, očaju, ljubavi i drugim sablastima koje opsjedaju naše živote.

NeinQuarterly je na Twitteru zadobio šaroliku globalnu publiku koja trenutno broji preko 100 000 čitatelja iz više od 125 zemalja. Redovito objavljuje i u njemačkom Die Zeitu i nizozemskom NRC HandelsbladuJarosinski i njegov rad pojavili su se u brojnim međunarodnim publikacijama, uključujući The New Yorker, The Paris Review, Frankfurter Allgemeine Zeitung, The Believer, Der Spiegel, Neue Zürcher ZeitungNjegova prva knjiga, Nein. A Manifesto., objavljena je ove jeseni u SAD-u, Kanadi, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Španjolskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji, a bit će objavljena i u Finskoj.

Jarosinski je u Zagrebu gostovao u petak, 13. studenog 2015.