Uz čašicu razgovora | kulturpunkt

Najave Performans

<

Uz čašicu razgovora

Interaktivni performans Cugaj s umjetnicom potaknut je spoznajom da su alkoholna pića postala neizostavan dio naše svakodnevice.

26.05.2017 , Split - Peristil
  • A
  • +
  • -

U organizaciji HULU Split uspješan interaktivni performans Cugaj s umjetnicom stiže i u Split. Cugaj s umjetnicom  je postao hit u hrvatskim galerijama, a nakon  premijernog  predstavljanja u okviru Špancirfesta u Varaždinu, održan je u Sisku, Zagrebu i nedavno u Sarajevu. Splitska publika će imati prilike cugati s umjetnicama Martinom Miholić, Monikom Meglić i Miom Orsag  na Peristilu u petak, 26.svibnja u 20 sati.

Na ovaj performans umjetnice je potaknula spoznaja da su alkoholna pića postala neizostavan dio naše svakodnevice pa tako pijemo na poslovnim večerama, u društvu, na otvorenjima izložbi, na domjencima i na svim značajnijim događanjima i susretima. Monika, Martina i Mia provode istraživanje s posjetiteljima performansa. Uz čašicu razgovora nude i medicinske kartone u koje posjetitelji, nakon druženja s umjetnicama, upisuju svoje osobne dojmove. Kako se posjetitelji u njihovom društvu izmjenjuju, tako i količina alkohola u organizmu raste, a komentari u kartonima se neminovno mjenjaju. U kojem smjeru?

Dođite i provjerite na performansu!

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 23.05.2017