Uz topli čaj i kolačiće | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Uz topli čaj i kolačiće

U sklopu inicijative S bakom u kino, umirovljenici i njihovi unuci (ili djeca) moći će uživati u filmu U Suton života.

21.10.2016 - 23.10.2016 , Zagreb - Dokukino KIC

Vjerojatno jako dugo, ili možda nikada, niste otišli u kino u pratnji bake ili djeda, a s obzirom da smo svi jednaki pred velikim platnom, prilika da svoje najdraže i najstarije povedete na film pruža se već 21. listopada u Dokukinu KIC u kojem se predstavlja inicijativa S bakom u kino. Umirovljenici i njihovi unuci (ili djeca) moći će uživati u filmu U Suton života po sniženim cijenama uz topli čaj i kolačiće.

"Ako ste zaboravili kada ste posljednji put poveli baku ili djeda u kino onda je listopad idealna prilika da posjetite Dokukino KIC i pogledate prekrasan dokumentarac koji je osvojio srca zagrebačke publike. Riječ je o filmu U suton života belgijskog redatelja Sylvaina Biegeleisena koji je na na ovogodišnjem ZagrebDox-a u oštroj konkurenciji osvojio titulu Najboljeg filma prema izboru publike. Film donosi priču o najzabavnijoj baki u Europi njenom sinu koji se s njom smije, pjeva i uživa u pokojoj čašici vina i  cigareti, a pritom snima najtopliju priču o životu i mudrosti koja dolazi s godinama. U suton života  baca novo svijetlo na pojam starenja te nas vodi na optimistično putovanje u srce života i podsjeća zašto trebamo živjeti punim plućima od prvog pa sve do zadnjeg dana.

Sniženim cijenama ulaznica od 15 kuna želimo potaknuti umirovljenike na aktivno sudjelovanje u društvu i posjećivanje kulturnih događanja, ali i ukazati mladima, njihovim unucima da naše drage bake i djedovi također vole pogledati dobar dokumentarac, a svi znamo da je u kino najbolje ići u društvu. Inicijativa S bakom u kino samo je početak novog programa Dokukina KIC koji će prilagođenim terminima, cijenama i akcijama biti posvećen ljudima treće životne dobi koji su često nepravedno marginalizirani u današnjem društvu" stoji u najavi.

S bakom u kino uključuje dvije ulaznice po cijeni od 30 kuna za Dokukino KIC projekciju filma U suton života u jednom od ponuđenih termina prikazivanja. Projekcije su u petak, 21. listopada, u subotu, 22. listopada i u nedjelju, 23. listopada u 19 sati

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 19.10.2016