Uzajamno djelovanje između tijela i sile | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Uzajamno djelovanje između tijela i sile

Multimedijalni performans Kôd bavi se prikazom veze između sinaptičke funkcije i rezonancije.

27.02.2017 - 04.03.2017 , Zagreb - Greta
  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak, 27. veljače u 20 sati u Galeriji Greta, Ilica 92, Zagreb, održava se multimedijalni performans Kôd

Pomoću vibracija zvučnih valova, svijetla i pokreta koristeći se općim zakonitostima uzajamnog djelovanja između tijela i sile autorice kreiraju multimedijalni performans Kôd koji se bavi prikazom veze između sinaptičke funkcije i rezonancije. Pritom vrše digitalnu intervenciju na prostor sa svrhom preoblikovanja. Okruženjem koje je moguće preoblikovati, otvaraju mogućnost izgradnje novih struktura te estetiziranja funkcionalno neoblikovanih ambijenata. U performansu je zastupljena i interaktivnost između izvođačice i audiovizualnog materijala (svijetlo, zvuk, video) pri čemu izvođačica ostvaruje kontrolu nad tehničkim dijelom izvedbe čime predstavlja novi izvor estetike te ostvaruje tzv. human/machine interface. Za razvoj interfacea autorice koriste tehnologiju kao kreativni alat razvijajući senzorski sistem koji prati izvođačicu i kompjuter koji procesuira vizualne i zvučne promjene izazvane prisustvom i pokretom izvođačice.

Kôd je nastao iz potrebe autorskog tima da nastavi i produbi istraživanja, te eksperimente u sferi suvremene umjetnosti multimedijialnim spojem suvremenih izvođačkih tehnika moderne tehnologije.

Interaktivnu instalaciju možete pogledati do 4. ožujka u radno vrijeme galerije od 17 do 20 sati.

Za produkciju je zaslužna Umjetnička organizacija TOK (Tvorba Otvorenih Konstrukata, za instalaciju-scenografiju Vana Gaćina, izvođačica je Nikolina Komljenović, a autor i programer zvuka Mijodrag Gladović.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 24.02.2017