Uzajamnost bivanja - pejzaži queer srodstva | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Uzajamnost bivanja - pejzaži queer srodstva

queerANarchive poziva queer zajednicu i filmske entuzijaste/ice na suradnju na umjetničkom istraživanju ruske vizualne umjetnice Mashe Godovannaye.

ROK: 17.04.2018

Suradnički umjetnički projekt "Uzajamnost bivanja - pejzaži queer srodstva" ruske vizualne umjetnice Mashe Godovannaye održat će se u Splitu od 18. do 26. travnja, Služeći se filmskim sredstvima u projektu se žele zabilježiti i redefinirati granice suvremenih queer srodstava na temelju življenih praksi unutar post-socijalističke queer zajednice u Splitu.

Koristeći video kameru kao sredstvo bilježenja svjedočanstava i tragova (ne činjenica), ruska vizualna umjetnica i istraživačica Masha Godovannaya u bliskoj suradnji s lokalnom zajednicom želi kreirati siguran prostor te postaviti iduća pitanja: Kako kreirati prostore queer suživota u vrijeme globalnog uspona konzervativizma? Kako graditi odnose i živjeti u queer srodstvima s ljubavnicama/icima, parterima/icama, djecom…? Što danas znači suživot? Koja iskustva možemo međusobno podijeliti? I kako možemo o njima govoriti kroz umjetničku formu?

Ovom prilikom umjetnica poziva sve zainteresirane pripadnike/ce queer zajednice te filmske entuzijaste/ice (ne nužno oboje u istoj osobi) da se pridruže ovom suradničkom umjetničkom projektu, podijele svoja iskustva, priče i životne narative te doprinesu njihovom bilježenju u formi eksperimentalnog video rada. Uzimajući u obzir osjetljivu prirodu projekta projekt na prvo mjesto stavlja uspostavljanje uzajamnog povjerenja, te će biti u skladu s dogovorom sa sudionicima/ama biti prilagođen njihovim potrebama i željama. 

Suradničko umjetničko istraživanje autorice Mashe Godovannaye predstavit će se u formi izložbe koja donosi mape istraživanja te video materijale nastale u Splitu. 

Prijave za sudjelovanje šalju se putem linka, a primaju se do 17. travnja.

Više informacija potražite na stranici organizatora. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 16.04.2018