Uzmi ako hoćeš | kulturpunkt

Najave Festival

<

Uzmi ako hoćeš

Društveno angažirani projekt Kunstbunker Music&Art Festival ugostit će jaka imena jazz scene, književna događanja i likovne izložbe.

25.06.2015 - 28.06.2015 , Duga Resa - Park dr. Franje Tuđmana (Park Vila)

U dugoreškom Parku vila od 25. do 28. lipnja održava se sedmi po redu društveno angažirani projekt Kunstbunker Music&Art Festival u organizaciji Udruge Kunstbunker Duga Resa.

Moto ovogodišnjeg festivala je "ART FOR FREE" čime organizator naglašava dugogodišnje besplatno osiguranje umjetničkog sadržaja posjetiteljima i lokalnoj zajednici. 

Naglasak ovogodošnjeg festivala je na "jakim" glazbenicima zagrebačke jazz scene i glazbe za 21. stoljeće koju oni stvaraju. U parku će nastupiti Sonic Diptych, Kozmodrum, Sunrisse Session, Željka at Ease, ChuiU književnom dijelu festivala posjetitelji će moći uživati u radu "Klasici ostavljeni mačkama" spisateljice i prevoditeljice Irene Lukšić i djelu "Samsara" pisca Hrvoja Ivančića.

Ovogodišnji festival za potrebe Kunstbunker street art galerije ugostio je umjetnike Smack, Lunar i Sifen koji će uz Leonarda Lesića i Nikolu Vukmanića izraditi nove murale za potrebe galerije. Tijekom festivala u parku će biti postavljena skupna izložba slika i nekoliko instalacija. Konceptualnim projektom NEW udruga želi promovirati lokalne mlade kreativce. U sklopu festivala u galeriji Demokratskog rasadnika 28. lipnja bit će postavljena izložba fotografija mladih dugoreških fotografa Josipe Gorički i Matije Špelića, što je ujedno i prva izložba takvog tipa u Dugoj Resi.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 25.06.2015