Uzvodni bluz | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Uzvodni bluz

Na tribini Književnost, između gostuje član benda Jarboli, osnivač Jesenjeg orkestra i pisac, Daniel Kovač.

16.11.2014 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U sklopu Booksina programa Književni budoar, na tribini Književnost, između gostuje svestrani predstavnik beogradske glazbeno-književne scene, član benda Jarboli, osnivač Jesenjeg orkestra i pisac, Daniel Kovač.

Daniel Kovač rođen je u Pančevu, a živi i radi u Beogradu. Po struci je inženjer elektrotehnike. Njegov je spisateljski rad prvi puta ukoričen 2002. u po mnogo čemu neobičnoj knjizi Logika reke, pruge i otpada, koja je bila u užem izboru za Ninovu nagradu. Odonda je objavio još dva romana (Carstvo i Uzvodni bluz) i zbirku tekstova i ilustracija, odnosno umjetničku knjigu Tiha reč.

Kada se o glazbi radi, Daniel Kovač zagrebačkoj je publici poznat kao član Jarbola koji su posljednji put u Zagrebu svirali u siječnju 2012. Jesenji orkestar nastupio je prije pet godina na Danima srpske kulture. Osim razgovora s voditeljicom tribine, Dunjom Kučinac i predstavljanja nove Kovačeve knjige Klara i leksikon minimalnog života, ovaj multi talentirani umjetnik prisutnima će pokazati i svoje nove crteže, te odsvirati i pokoju pjesmu uz pratnju akustične gitare.

Ulaz na tribinu u nedjelju, 16. studenog, u 19 sati, slobodan je.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 11.11.2014