Vaninstitucionalno djelovanje i performerska praksa | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Vaninstitucionalno djelovanje i performerska praksa

Na predavanju u sklopu 10. Kustoske platforme Slaven Tolj pojašnjava kako je vaninstitucionalno iskustvo utjecalo na njegov aktualni organizacijski i kustoski rad.

15.05.2018 , Zagreb - Kulturni centar Peščenica

Abeceda nezavisne kultre / screenshot

  • A
  • +
  • -

U sklopu 10. Kustoske platforme: Performativne studije slučaja-aktualna strujanja performansa, u utorak, 15. svibnja Slaven Tolj drži predavanje pod nazivom Performativno / Institucionalno / Izvaninstitucionalno. Predavanje se održava u velikoj dvorani Centra KNAP, s početkom u 18 sati

Polazeći od osobnog iskustva umjetnika koji nerijetko polazi za formom performansa ili akcije unutar vlastite umjetničke prakse, a paralelno dugogodišnjeg aktivista i voditelja Art radionice Lazareti, te odnedavno i ravnatelja muzejske institucije, Slaven Tolj pojašnjava kako njegovo fundirajuće vaninstitucionalno djelovanje i performerska praksa grade/hrane njegov aktualni organizacijski i kustoski rad. 

Slaven Tolj je medijski umjetnik, od 2012. ravnatelj Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, te umjetnički direktor projekta Rijeka EPK 2020. Njegovo umjetničko i kustosko/organizacijsko djelovanje je od kraja osamdesetih do 2012. ponajviše vezano uz rodni mu Dubrovnik kojem se obraćao umjetničkim performativima, građanskim aktivizmom i dugogodišnjim nastojanjem u stvaranju i održavanju nezavisne umjetničke scene kroz Art radionicu Lazareti. Bio je selektor 51. Venecijanskog bijenala 2005., te izlagao na brojim izložbama, nacionalno i internacionalno.  

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 14.05.2018