Vaskrsnu Sonic Doom! | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Vaskrsnu Sonic Doom!

U Attacku! će nastupiti bendovi Glitter Wizard i Whitehorse, uz potporu domaćih snaga Moř.

21.04.2014 , Zagreb - Attack

FOTO: Ragnar Of Ravensfjord

  • A
  • +
  • -

"Čeljad željna masnih tambura i velikih bubnjarskih opanaka više ne mora jahati karavanama ka zemlji vjetrenjača i klompi, jer milozvučne horde koje harače Roadburnom staju i u vašoj varoši! Položite svoje masne tikve pod mačeve Thulsa Doomovih ratnika i predajte se dubokokovanom čeliku!", stoji u najavi organizatora.

Glitter Wizard su bend iz San Francisca koji su nadahnuti old school hard rockom odlučili zasvirati nešto slično. Dakle, riffovi su teški, solaže nerijetke, kose su duge, a hlače su na trapez. Ukratko, svi ljubitelji Black Sabbatha, Pentagrama, Hawkwinda, MC5, Uriah Heepa, Stoogesea i sličnih bendova pronaći će ponešto za sebe slušajući Glitter Wizard. 

Whitehorse dolaze iz Melbournea, a sastavljeni su od članova lokalne underground zajednice. Sviraju teški sludge na koji slažu slojeve elektronike te zbog zvuka koji duguju punku, grindcoreu, eksperimentanom rocku i noiseu, Whitehorse često uspoređuju s Corrupted, Khanate i Winter.

Domaće snage na koncertu zastupat će Moř, odnosno "domaći mlatioci instrumentalnih zlodjela skloni teškim notama". A između svirki za ugodnu glazbenu podlogu pobrinut će se DJ-i Jakov i Sedlar.

Koncert će biti održan u ponedjeljak 21. travnja u AKC Attack!, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice je 30 kuna.

 

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 17.04.2014