Važni trenuci žanra | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Važni trenuci žanra

Zagrijavanje za ovogodišnji DORF, koji se održava u Primoštenu i Vinkovcima, uključuje hrvatsku premijeru filma Industrial soundtrack for the urban decay.

15.06.2017 , Zagreb - Vintage Industrial bar
  • A
  • +
  • -

Kao najava ovogodišnjeg DORF ljetnog izdanja, pripremljen je warm-up party u Vintage Industrial Baru, 15. lipnja. U prostoru Vintage ljetnog vrta organizirana je hrvatska premijera filma Industrial soundtrack for the urban decay, koji se nalazi u programu Tajna povijest rocka na ovogodišnjem DORF programu. 

Radi se o filmu autora Travisa Collinsa (Australija) i Amelie Ravalec (Francuska), snimljenom 2015. godine i prikazanom na brojnim festivalima. Film prati povijest  industrial glazbe i bavi se važnijim trenucima žanra - od prvog vala pa do subkulture koja okružuje i prati do danas, čime je odličan uvod svima koji tek otkrivaju ovu važnu i zanimljivu scenu, ali i poznavateljima koji će uživati u arhivskim snimcima i bitnim sugovornicima (Throbing Gristle, Cabaret Voltaire, Graeme Ravell, Boyd Rice, Test Dept, Clock DVA, RE/SEARCH…).

Prije i poslije projekcije filma za glazbu je zadužena ekipa iz SuperUho festivala predvođena Matom Škugorom. Predstavit će ovogodišnje izdanje festivala, a glazbu će puštati s vinila.

Početak je u 20 sati, a projekcija u 21.30 sati.

Na ovogodišnjem DORF-u bit će prikazano 17 filmova, a od ove godine u suradnji sa SuperUho festivalom pripremljeno je 5 uzbudljivih festivalskih dana i noći. Dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo je vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš. U okviru ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će moći pogledati koncerte, nastupe DJ, izložbu fotografija i sudjelovati u filmskom kvizu. Izložba fotografija Marija Grobenskog bit će organizirana u Primoštenu i Vinkovcima. Svi ljubitelji filma i glazbe mogu sudjelovati u kvizu koji će voditi Mario Kovač.

Glavni filmski program u Primoštenu održat će se od 5. do 9. kolovoza na Iskonovoj festivalskoj plaži, a u Vinkovcima od 24. do 26. kolovozu u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv.Ilije. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 09.06.2017