Večer čudovišta | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Večer čudovišta

Le Soir des Monstres dio je projekta Cirkuska srijeda koju provode Mala performerska scena i kompanija ROOM 100.

12.11.2014 , Zagreb - Pogon Mislavova
  • A
  • +
  • -

U srijedu, 12. studenog, u 20 sati, u konferencijskoj dvorani Pogona (Mislavova) bit će projicirana snimka predstave Le Soir des Monstres (Večer čudovišta) jednog od pionira novomagijskog žanra, Etienne SaglijaLe Soir des Monstres odvodi nas u mračni svijet burtonovske atmosfere gdje glavni junak proživljava košmar u kojem se množe papirnate zmije, ali i žičane ptice.

Izvedba predstave koja je svojevremeno otvorila osmi Festival novog cirkusa, a koju je Saglio posvetio "čudovištima koja spavaju ispod naših kreveta" sad je u obliku video snimke dostupna i publici koja ju je svojevremeno možda propustila.

Projekcija snimke predstave francuskog umjetnika ujedno je i završni element projekta Nova magija koji je u 2014.  godini provodila splitska izvedbena kompanija ROOM 100 u partnerstvu s Malom perfomerskom scenom (ZG), Zadrom snova (ZD) i udrugom Škatula (RI) te u suradnji s mrežom udruga Clubture. Koristeći alate izložbe, predstave, radionice i sada videa, splitskoj, riječkoj i zadarskoj i zagrebačkoj publici pobliže se predstave novomagijski umjetnici koji koristeći kreativni potencijal starih iluzionističkih tehnika te uz upotrebu novih tehnologija i dramaturgije posljednje desetljeće stvaraju novi izvedbeni žanr u suvremenoj cirkuskoj umjetnosti. 

Le Soir des Monstres dio je projekta Cirkuska srijeda koju provode Mala performerska scena i kompanija ROOM 100 te je uvršten u program Dana cirkuskog zagovaranja u Zagrebu od 11. do 12. studenoga u organizaciji Cirkuskog informacijskog centra. Ulaz na projekciju tradicionalno je besplatan, a najsretnije posjetitelje očekuju i nagradne ulaznice za nove predstave Festivala novog cirkusagostovanja australskoga Casusa na Sceni Travno.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 11.11.2014