Večer psy elektronike | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Večer psy elektronike

Živ Žar Žur u Zagreb dovodi nizozemski duo Hexenschuss, kojeg će poduprijeti domaći DJ Delayer.

03.10.2014 , Zagreb - Attack
  • A
  • +
  • -

Nakon ljetnog punjenja baterija i upijanja sunca i kiše, Živ Žar Žur se vraća da vas protrese i razbudi. Energični duo Hexenschuss, baziran negdje između Amsterdama i Tel Aviva, čine klavijaturist Gil Luz (Mambas, Malka Spiegel) i bubnjar Assi Weitz, bivši član zagrebačkoj publici itekako poznatih Gone Bald. U svojim live izvedbama s minimalističkim setom bubnjeva i sintesajzera kombiniraju elektroniku, psihodeliju i post punk elemente, stvarajući glazbu koja je snažna i direktna, a koju oni opisuju kao moronske bas linije združene sa progresivnim ritmovima i začinjene sintevima i efektima, ili jednostavnije progresivni kindergarden pop.

Kao podrška nastupit će Delayer, suosnivač i rezident Krüzer partyja u Mediki na kojima vrti uglavnom techno i njegove derivacije, a na ovom Živ Žar Žuru će predstaviti svoju opskurnu strast presjekom svakojakih stvari iz one eksperimentalnije domene elektronske glazbe.

Živ Žar Žur je glazbena platforma koja kroz serije gostovanja solo umjetnika i skupina glazbenika promovira nekonvencionalne i eksperimentalne struje alternativne glazbe razvijene pod okriljem DIY (uradi-sam) kulture i neopterećenosti konzumerizmom i komercijalizmom. 

Koncert će biti održan u Attacku! 3. listopada, s početkom u 22 sata. Upad je besplatan, a sve donacije idu izvođačima.

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 29.09.2014