Veliki obračuni na malim ekranima | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Veliki obračuni na malim ekranima

Sarah Bay-Cheng će na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti održati predavanje o utjecaju moderne tehnologije na suvremenu izvedbu.

17.12.2013 , Zagreb - Akademija dramskih umjetnosti (ADU)
  • A
  • +
  • -

Odsjek dramaturgije Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu najavljuje predavanje Sare Bay-Cheng (University at Buffalo, Techne Institute for Art and Emerging Technologies) u sklopu serije predavanja i radionica Introducing Dramaturgy Studies - a new interdisciplinary field of artistic and academic research.

Predavanje Veliki obračuni na malim ekranima: Kazalište i tehnologije u nastajanju razmatra utjecaj sveprisutnih mobilnih i računalnih tehnologija na suvremenu izvedbu. Koji su novi vokabulari izvedbe u medijatiziranim i mobilnim okruženjima? Kako kazalište odgovara na svijet koji postaje sve zasićeniji tehnologijom? Vraćajući se na utjecajnu knjigu Berta O. Statesa o kazališnoj fenomenologiji, Great Reckonings in Little Rooms (1987), Sarah Bay-Cheng preispituje kazališno iskustvo u suvremenom medijskom krajoliku i njegov utjecaj na dramaturgiju 21. stoljeća.

Predavanje će biti održano 17. prosinca u 19 satiprojekcijskoj dvorani Akademije dramske umjetnosti.

Foto: Malcolm Carlaw

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 13.12.2013