Veliko razlaganje | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Veliko razlaganje

54. Annale u Poreču donosi brojna istaknuta domaća i međunarodna umjetnička imena.

07.08.2014 - 07.09.2014 , Poreč - Razne lokacije

Laure Prouvost

Great Undoing / Veliko razlaganje polazište je oko kojeg se formira koncepcija za 54. Annale u Poreču, jedne od najstarijih skupnih izložbi u Hrvatskoj. Ovogodišnji Annale međunarodna je izložba suvremene umjetnosti koja predstavlja niz istaknutih Hrvatskih i međunarodnih umjetnika, a razotkriva se kroz  mnogostruke perspektive i pozicije razlažući mjesta i metodologije suvremenih umjetničkih praksi - kao razlaganje reprezentacije, razlaganje narativa, razlaganje struktura, razlažući povijest, institucije, izložbu.

Kao godišnja izložba Annale je u svojoj povijesnoj putanji bilo mjesto gdje se mapiralo i reflektiralo stanje recentntne umjetničke produkcije i njihovo uključivanje u društveni i kulturni kontekst, tijekom nekoliko desetljeća realizacija i transformcija. Ovogodišnji će Annale pokušati dekonstruirati uobičajeni "salonski" predstavljački format, usmjeriti interes na samu izložbu, mehanizme i odnose koji se odvijaju unutar sistema umjetnosti i umjetničkog djela. 

Umjetničke pozicije pozvanih umjetnika dodiruju pitanja (re)prezentacije i konstrukcije djela, čina "izlaganja", ukazuju na napetosti između promatrača i promatranoga, istražuju odnose i interakciju između predmeta i prostora. Radovi na izložbi stvaraju niz pukotina kao kontekst koji ocrtava "namjeru" izložbe, ukazuju na lomove i potencijalnosti, okupljeni tvore likovni jezik fragmenata, nestabilnih, nesigurnih oblika. 

Na izložbi će sudjelovati Ben Cain, Alejandro Cesarco, Igor Eškinja, Shaun Gladwell, Tina Gverović, Vlatka Horvat, Zlatko Kopljar, Marko Lulić, David Maljković, Damir Očko, Goran Petercol te Laure Prouvost. Kustosica izložbe je Branka Benčić.

Izložba će biti održana od 7. kolovoza do 7. rujna u galeriji Zuccato i Istarskoj sabornici u Poreču.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 06.08.2014