Veselimo se prostranstvima svijeta! | kulturpunkt

Najave Književna večer

<

Veselimo se prostranstvima svijeta!

Pjesnik, književnosti kritičar i esejist Branislav Oblučar nastupa u programu Poezija u dvorištu.

17.02.2015 , Zagreb - Café U dvorištu

FOTO: Tomislav Medak

  • A
  • +
  • -

Program Poezija u dvorištu otvaranje je novoga mjesta govorenja, čitanja i slušanja: riječ je o našem sudjelovanju u onome što je neophodan dio čitateljskog iskustva – užitka u teksta! 

U sklopu programa u utorak, 17. veljače s početkom u 19 sati u Caffeu u dvorištu gostuje pjesnik, književni kritičar i esejist Branislav Oblučar. 

Oblučar je u Zagrebu završio studij kroatistike i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu. Pjesme su mu prevedene na slovenski, mađarski, rumunjski, češki, poljski, bugarski, makedonski. Književne kritike i eseje objavljivao u časopisima Quorum, Poezija, Zarez, Kolo, 15 dana, Tema, Sic! te na Trećem programu Hrvatskog radija. Član je redakcije časopisa Quorum i programskog odbora Goranova proljeća. Radi kao znanstveni novak pri Odsjeku za komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Objavio je knjige pjesama: Pucketanja, Algoritam, Zagreb 2010. (nagrada Kvirin za najbolju knjigu poezije pjesnika do 35. godine u 2010), Потпукнувања (makedonsko izdanje) Makedonska reč, 2010; Mačje pismo, SKUD Ivan Goran Kovačić (nagrada Goran za mlade pjesnike), Zagreb 2006, elektroničko izdanje na www.elektronickeknjige.com, 2008; Anđeli su pali na tjeme, s Boškom Kuzmanovićem, Gimnazija Bjelovar, 1997. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 17.02.2015