Veza stripa i animacije | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Veza stripa i animacije

Izložba Motion Comics – The Beginnings predstavlja šest autora protagonista "motion comic" scene, digitalne art forme koja povezuje strip, ilustraciju i video-igre.

06.06.2017 - 10.06.2017 , Zagreb - Galerija ULUPUH

U Galeriji ULUPUH, 6. lipnja u 13 sati otvorenje je izložbe Motion Comics – The Beginnings, u okviru Animafesta Zagreb.

Tematski program ovogodišnjeg Animafesta usmjeren je na vezu stripa i animacije, a time i prateća izložba koja se tradicionalno u sklopu festivala održava u Galeriji ULUPUH. Izložba obuhvaća odabir radova putujuće izložbe Motion Comics – The Beginnings, u cijelosti posvećene interaktivnim stripovima, dok će u odvojenom prostoru galerije biti postavljena izložba Kako se gradila Ježeva kuća koja posjetiteljima omogućuje da zavire u šumski svijet  filma Ježeva kućica Eve Cvijanović. Na izložbi će se moći vidjeti filmski set sa životinjama te video o procesu rada - kreiranja, gradnje, oblikovanja i animiranja likova, scenografije i pozadina.

Motion Comics – The Beginnings predstavlja šest autora protagonista tzv. motion comic scene, digitalne art forme koja povezuje strip, ilustraciju i video-igre. S pojavom pametnih telefona i tableta sve više ljudi stripove čita preko zaslona. Animirani stripovi uvlače čitatelja u interaktivni, multimedijski svijet. Razvoj digitalnih medija otvorio je cijelo jedno novo kreativno područje, koje povezuje ilustraciju, animaciju, zvuk, interakciju i video-igre. Tom je stvaralaštvu unatrag dvije godine posvećen Fumetto, međunarodni festival stripa u Luzernu u Švicarskoj.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 05.06.2017