VIDEO: Razgovor s Markom Tomašem | kulturpunkt

VIDEO: Razgovor s Markom Tomašem

S Markom Tomašem, pjesnikom i aktivistom, razgovaramo o njegovom životu i radu na relaciji Mostar-Zagreb-Split-Mostar.

Razgovarala: Janja Sesar
  • A
  • +
  • -

Marko Tomaš je pjesnik, no veliki dio svog dosadašnjeg rada proveo je na nezavisnoj kulturnoj sceni - radeći u Mostaru i OKC Abraševiću te klubu Močvara u Zagrebu. Osim toga, vodio je jednu od rijetkih nezavisnih knjižara u Hrvatskoj, splitsku Utopiju, koja je ostavila i danas vidljiv utjecaj na lokalnoj sceni. Svoj dosadašnji put Tomaš zatvara u Mostaru u kojem piše i radi.

Intervju je nastao u sklopu Abecede nezavisne kulture, projekta dokumentiranja i predstavljanja kulturnih i umjetničkih praksi u regiji koji, uz potporu Balkanskog fonda za umjetnost i kulturu, zajednički provode SEEcult.org, Kulturpunkt.hr i Booksa.hr. Autori intervjua su novinarka Janja Sesar, snimatelj Ivan Slipčević i redatelj Kyril Rubinstein.

Cijeli razgovor možete pogledati ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 26.06.2015

VEZANE VIJESTI

VIDEO: Razgovor s Damirom Bartolom Indošem

Razgovarala: Matija Mrakovčić
Indoš razvija specifičnu umjetničku poetiku temeljenu na zvuku i fizičkom radu kojim sebe i gledatelje pokušava dovesti do krajnje točke izdržljivosti.

VIDEO: Razgovor s Mladenom Stilinovićem

Razgovarala: Matija Mrakovčić
U video intervjuu s Mladenom Stilinovićem razgovaramo o njegovoj umjetničkoj praksi od 1970-ih do danas.

VIDEO: Razgovor sa Sinišom Labrovićem

Razgovarala: Matija Mrakovčić
Ignorancija je aktivno stanje, ignorancija nije stanje pasivnosti. Hrvatska aktivno odbija priznati svoju bližu ili dalju okolinu i prostor pa i zaboraviti povijesno naslijeđe.