VIDEO: Razgovor sa Sinišom Labrovićem | kulturpunkt

VIDEO: Razgovor sa Sinišom Labrovićem

Ignorancija je aktivno stanje, ignorancija nije stanje pasivnosti. Hrvatska aktivno odbija priznati svoju bližu ili dalju okolinu i prostor pa i zaboraviti povijesno naslijeđe.

Razgovarala: Matija Mrakovčić
  • A
  • +
  • -

Siniša Labrović svestrani je konceptualni umjetnik i performer koji je kroz dugogodišnji rad ostavio dubok utisak na domaću i međunarodnu umjetničku scenu. Kroz svoje brojne performanse, intervencije u prostor i video radove ukazuje na politička i društvena previranja na ovim prostorima te prokazuje i bez ustručavanja poziva na odgovornost. U razgovoru s njim dotaknuli smo se lokalne umjetničke scene i marginalne pozicije iste, kao i situacija s kojima se umjetnici i umjetničke organizacije nose u svom radu.

                                                    

Intervju je nastao u sklopu Abecede nezavisne kulture, projekta dokumentiranja i predstavljanja kulturnih i umjetničkih praksi u regiji kojega, uz potporu Balkanskog fonda za umjetnost i kulturu, zajednički provode SEEcult.org,Kulturpunkt.hr i Booksa.hr. Autori intervjua su novinarka Matija Mrakovčić, snimatelj Ivan Slipčević i redatelj Kyril Rubinstein

Cijeli razgovor možete pogledati ovdje.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 14.08.2014