VIDEO: Razmišljati o prostoru kao cjelini | kulturpunkt

VIDEO: Razmišljati o prostoru kao cjelini

S Tatjanom Rajić, jednom od osnivačica kotorske organizacije Expeditio, razgovaramo o djelovanju u području održive arhitekture, kulturnog nasljeđa i planiranja prostora.

Razgovarala: Vesna Milosavljević
  • A
  • +
  • -

Organizacija Expeditio iz Kotora od 1997. godine radi na poticanju održivog prostornog razvoja u Crnoj Gori i regiji djelovanjem u području održive arhitekture, kulturnog nasljeđa, planiranja prostora i putem aktivnosti koje doprinose ukupnom razvoju civilnog društva. 

Tatjana Rajić, jedna od osnivačica, govori o iskustvu organizacije kao Regionalnog centra javnog zastupanja (RAC), suradnji s lokalnim i državnim vlastima, razlikama u odnosu s javnim i nevladinim sektorom, javnim prostorima i mogućnostima reakcije na uzurpaciju, stanju nevladinog sektora u Crnoj Gori, izvorima financiranja i kulturnoj politici, kao i o mogućnostima objedinjavanja scene radi zajedničkih akcija.

Intervju je nastao u sklopu Abecede nezavisne kulture, projekta dokumentiranja i predstavljanja kulturnih i umjetničkih praksi u regiji koji, uz potporu Balkanskog fonda za umjetnost i kulturu, zajednički provode SEEcult.org, Kulturpunkt.hr i Booksa.hr. Autori intervjua su novinarka Vesna Milosavljević, snimatelji ZMUC - Zemunski mali umetnički centar i montažerka Marija Aranđelović.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 11.02.2015