VIDEO: Ulog u budućnost umjetnosti | kulturpunkt

VIDEO: Ulog u budućnost umjetnosti

U sklopu projekta Abeceda nezavisne kulture razgovarali smo s Darkom Radosavljević, direktoricom Remonta - nezavisne umetničke asocijacije.

Razgovarala: Vesna Milosavljević
  • A
  • +
  • -

Remont - nezavisna umetnička asocijacija je udruženje povjesničara umjetnosti i umjetnika koja okuplja  aktere suvremene umjetničke prakse svih generacija s posebnim naglaskom na nadolazeću. Asocijacija djeluje kroz izložbenu, izdavačku, edukativnu, savjetodavnu, informativnu i zastupničku djelatnost, s ciljem da generira, promovira i dokumentira razvoj inovativnih umjetničkih praksi, poveže umjetničku scenu, postavlja pitanja i predlaže rješenja, utječe na kulturne i druge javne politike koje su s njom u vezi, da doprinese decentralizaciji kulture u Srbiji i uspostavljanju međunarodne i regionalne kulturne suradnje.

Intervju je nastao u sklopu Abecede nezavisne kulture, projekta dokumentiranja i predstavljanja kulturnih i umjetničkih praksi u regiji kojega, uz potporu Balkanskog fonda za umjetnost i kulturu, zajednički provode SEEcult.org, Kulturpunkt.hr i Booksa.hr. Autori intervjua su novinarka Vesna Milosavljević, snimatelj Milan Nešić i montažerka Marija Aranđelović

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 27.08.2014