VIDEO: Uradi to za drugoga | kulturpunkt

VIDEO: Uradi to za drugoga

Đorđe V. Gregović, osnivač Za Druge iz Petrovca u Crnoj Gori, govori o kulturnoj politici i položaju nevladinog sektora u kulturi, posebno manjih organizacija u manjim mjestima.

Razgovarala: Vesna Milosavljević
  • A
  • +
  • -

Nevladina organizacija Za Druga iz Petrovca u Crnoj Gori osnovana je 2000. godine i do sada je realizirala desetak međunarodnih projekata. Posljednji od njih, regionalna književna pokretna kolonija autora iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH pod nazivom Tabui u tranziciji, održana je 2014. u suradnji sa Zemunskim malim umetničkim centrom iz Beograda i Zeta centrom iz Tirane. 

Đorđe V. Gregović govori o suradnjama s partnerima iz regije i drugih europskih zemalja, kulturnoj politici i položaju nevladinog sektora u kulturi, posebno manjih organizacija u manjim mjestima u primorju, kao i o (ne)mogućnostima objedinjavanja nezavisne kulturne scene.

Intervju je nastao u sklopu Abecede nezavisne kulture, projekta dokumentiranja i predstavljanja kulturnih i umjetničkih praksi u regiji koji, uz potporu Balkanskog fonda za umjetnost i kulturu, zajednički provode SEEcult.org, Kulturpunkt.hr i Booksa.hr. Autori intervjua su novinarka Vesna Milosavljević, snimatelji ZMUC - Zemunski mali umetnički centar i montažerka Marija Aranđelović.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 11.02.2015