Videoglitch radionica | kulturpunkt

Natječaji Radionice

<

Videoglitch radionica

Otvorene su prijave za trodnevnu praktičnu online radionicu destabilizacije i konzervacije digitalnog medija Videoglitch.

ROK: 25.11.2021
  • A
  • +
  • -

Radionica Videoglitch će polaznice/ke poučavati inovativnim glitch metodama, tehnikama i "trikovima" utemeljenim na slobodnom softveru i otvorenom znanju, transkodiranju i automaciji, eksperimentu i reinterpretaciji. Voditelji radionice su Dina Karadžić i Vedran Gligo.

Polaznici/e će re/dekonstrukcijom videa stječi primijenjene vještine rada s digitalnim datotekama i slobodnim softverom te iskustvo suvremenog likovnog oblikovanja temeljenog na poznavanju pojmova formata, spremnika, kodeka, programa i licenci kao gradbenih elemenata suvremenog digitalnog ekosustava. Radionici prethode kratka izlaganja o raznim metodama, tehnikama i praksama glitch stvaralaštva, s naglaskom na terminologiji i praksi databendinga.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je osobno računalo s mikrofonom i stabilnom mrežnom konekcijom. Predznanje o digitalnim sustavima nije preduvjet za prijavu, a za rad nisu potrebni snažan hardver niti vlasnički softver. Idealno je da polaznici sudjeluju sva tri dana, no radionica je modularne naravi tako da se polaznici mogu i parcijalno pridružiti.

Softver je potrebno instalirati prije termina, a o ostalim tehničkim informacijama polaznici će dobiti mail prije početka radionice. Raspored i popis softvera možete pronaći ovdje.

Prijave se šalju putem maila. Rok za prijavu je 25. studeni.

Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 19.11.2021