Video/next | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Video/next

Neformalna skupina mladih Video pokret, pod pokroviteljstvom programa EU Mladi na djelu, organizira besplatnu radionicu za mlade zainteresirane za film i filmsku umjetnost.

28.01.2012 - 04.02.2012 , Zagreb - net.kulturni klub mama
  • A
  • +
  • -
Radionica će pružiti priliku svima polaznicima od 18 do 30 godina da sudjeluju u nastanku filma od smišljanja ideje i pisanja scenarija, snimanja te osnova montaže na vlastitom filmu. Polaznici će naučiti formu pisanja scenarija, baratanje kamerom te osnove montaže. Sa usvajanjem ovih osnovnih vještina polaznici  će biti u mogućnosti sami vlastitim trudom dalje razvijati svoje znanje i vještinu nastanka filma.

Radionice vode apsolventice Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Radionica će se održavati tijekom dva vikenda. Početak održavanja je subota, 28. siječnja u 10 sati, u Klubu za net.kulturu mama, Preradovićeva 18, Zagreb.

Na radionicu su pozvane mlade Romkinje, kako bi u međusobnom razgovoru i radu uvidjeli koje su nam sličnosti i razlike uzimajući u obzir sredine u kojima živimo. Sudjelovanje na radionici je besplatno, svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na adresu elektroničke pošte, dok se tijek radionice može pratiti na Facebook stranici projekta.                         

Radionica u klubu mama treća je u nizu radionica pod nazivom Video/next čija ideja je pružiti polaznicima mogućnost da nauče nešto novo te da se izraze na novi način i u drugačijem mediju nego što su to do sada bili u mogućnosti. Ujedno želimo pružiti mladima priliku da izraze svoje ideje, probleme, vrijednosti i stavove kroz medij filma.

Projekt je sufinanciran od strane Europske komisije u sklopu programa Mladi na djelu (Youth in action). U Hrvatskoj projekte u ime Europske komisije odobrava Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Mladi na djelu je specifičan program koji je namijenjen isključivo mladima.

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 26.01.2012