Villa Albertine rezidencije u SAD-u | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Villa Albertine rezidencije u SAD-u

Villa Albertine Season 2 financira višemjesečne inovativne rezidencijalne projekte u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom 2023. godine.

ROK: 20.01.2022
  • A
  • +
  • -

Villa Albertine Season 2 u fokusu ima odabir inovativnih rezidencijalnih projekata koji će se održati u Sjedinjenim Državama tijekom 2023. godine, u razdoblju od jednog do tri mjeseca.

Poziv je upućen autorima, istraživačima i kulturnim profesionalcima s odličnim znanjem konverzacijskog engleskog jezika čiji projekt podupire partner iz Francuske. Partneri mogu biti i javne i privatne institucije, a podrška može imati jedan od tri oblika: pomoć pri osmišljavanju rezidencijalnog projekta, promocija rezidencije i praćenje nakon boravka (npr. nešto poput konferencije). Od partnera se ne traži financijski doprinos rezidenciji.

Villa Albertine cijeni raznolikost u profilima kandidata, bilo u smislu roda, zemljopisnog područja, discipline ili profesionalnog iskustva. Villa podržava kako etablirane tako i nove autore. Kandidati mogu predložiti ili rezidenciju s bazom u jednom gradu, ili rezidenciju u nekoliko faza diljem Sjedinjenih Država. Za razliku od tradicionalnih rezidencija, cilj nije konačni materijalni proizvod. Umjesto toga, istraživačke rezidencije Ville Albertine namijenjene su unapređenju kulturne razmjene s američkim društvom i kreativnim ekosustavima.

Financijska podrška Villa Albertine uključuje:
- troškove boravka (obroci, lokalni prijevoz, itd.);
- međunarodne i domaće putne troškove;
- smještaj;
- iznajmljivanje automobila (u velikim gradovima ili ako priroda projekta zahtijeva najam automobila);
- zdravstveno osiguranje, osiguranje od javne odgovornosti i repatrijacije.

Prijave za Villa Albertine Season 2 otvorene su do 20. siječnja.

Detalje pronađite na linku.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 24.12.2021