Virtualni svijet u vidnom polju | kulturpunkt

Najave Instalacija

<

Virtualni svijet u vidnom polju

Interdisciplinarni projekt Za vs. Protiv povezuje scenski pokret, scenografiju, oblikovanje zvuka, dramsku riječ te virtualni svijet kao umjetničke kategorije.

01.02.2018 - 07.02.2018 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

Postav virtulane stvarnosti, projekt Za vs. Protiv autorice Jelene Remetin i plesnih umjetnika otvoren je od 1. do 7. veljače Zagrebačkom plesnom centru.

Interdisciplinarni projekt povezuje scenski pokret, scenografiju, oblikovanje zvuka, dramsku riječ te virtualni svijet kao umjetničke kategorije, naglašavajući time virtualnu stvarnost i programe za obradu zvuka, odnosno tehnologiju kao sve prisutnije dramaturško sredstvo. Kombinirajući snagu kazališnog izraza, ponajprije pokreta i naracije te virtualne stvarnosti, projekt iscrtava posve drukčiji način interaktivnog pripovijedanja koji simulira virtualni svijet u vidnom polju od 360 stupnjeva.

Projekt ističe važnost suočavanja sa stvarnošću nasuprot virtualnoj stvarnosti te scenografije koju gledatelj doživljava u realnom vremenu i u koju ulazi kao glavni akter priče i nalazi mjesto u izloženoj priči, gradeći vlastiti pogled na događaj prema onome što mu se vizualno nudi u interakciji sa zvukom.

Tekst i mise en scène instalacije tematiziraju nasilje u svim svojim oblicima te pokazuju ambigvitet koji postoji u ljudskim odnosima, lažne impresije kao i osude koje imamo prema drugima. U ovoj se instalaciji publici nastoji stalno mijenjati nit priče, a time i njezino mišljenje prema likovima. Na takav način sudionik je potaknut da iznese vlastito viđenje događaja koji je inicirao cijelu priču te da se prikloni jednom od njih ili možda ne.

Međutim, ukoliko se ne priklonimo jednoj od strana onda ono gubi smisao, jer ako nismo ZA, onda smo PROTIV.

Postav je otvoren od 18 do 21 sat, a ulaz je slobodan.

Više potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 05.02.2018