Više mobilnosti | kulturpunkt

Vijesti Financiranje

<

Više mobilnosti

Publikacija dvaju projekata, On the Move i Unpack the Arts, predstavlja sveobuhvatnu listu financijskih izvora za novinare koji pišu o kulturi i umjetnosti.

Piše: Matija Mrakovčić

FOTO: Martin Taylor

  • A
  • +
  • -

Publikacija pod nazivom "Guide to funding opportunities for cultural journalists in Europe" zajednički je rad dvaju projekata, On the Move i Unpack the Arts. Vodič za financiranje novinara u kulturi i umjetnosti upoznaje ih s načinima na koje mogu dodatno financirati svoj angažman. Jedan od najznačajnijih zadataka koje novinari u ovom području imaju jest praćenje i prisustvovanje važnim međunarodnim događanjima, ali čest je problem mnogima nedostatak financijskih sredstava.

Publikacija predstavlja sveobuhvatnu listu financijskih izvora koja bi trebala biti od koristi ne samo novinarima, već i ostalima koji rade u sektoru kulture. Čitatelji mogu saznati kako aplicirati za pojedine grantove te kojim se organizacijama obratiti za pomoć. Vodič je namijenjen prije svega novinarima koji rade u Europi, ali je vrijedan izvor informacija svim ostalima jer nudi i imena relevantnih organizacija koje se nalaze izvan Europske unije.

Elektronska verzija publikacije besplatno je dostupna ovdje.

Unpack the Arts, program kulturnih rezidencija za novinare i kritičare, provodi se uz potporu Europske komisije kroz program Kultura. Novinarima aktivnim na polju kulture nudi rezidencije u sklopu dvanaest europskih novocirkuskih festivala, u cilju razvoja kritičkog diskursa i cirkulacije znanja.

Mreža za informiranje u kulturnoj mobilnosti On the Move pokrenuta je 2002. kao internetska stranica za pružanje informacija o mobilnosti u europskom kulturnom sektoru. Danas je OTM mreža koju čini više od 35 organizacija i pojedinaca s bazom u preko 20 europskih i ne-europskih zemalja.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 04.09.2015

VEZANE VIJESTI

Mladi u pokretu

Europska komisija, uz podršku Agencije za mobilnost i programe Europske unije, organizira predstavljanje inicijative u povodu Europske godine građana 2013.

Mobilnost - investicija u ljudski potencijal

Internetska stranica On The Move, koja pruža informacije o mobilnosti u europskom kulturnom sektoru, izdala je izvještaj Artists Moving & Learning European Comparative Report.

Vodič za financiranje mobilnosti

Vodič na jednom mjestu okuplja informacije o izvorima financiranja umjetničkih rezidencija, programa mobilnosti i međunarodne suradnje.