Vizije digitalne budućnosti | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Vizije digitalne budućnosti

Peter Burr majstor je kompjuterske animacije i tvorac zamršenih svjetova koji meandriraju isprepletenim prostorima filmskoga platna i kompjuterskog ekrana.

08.03.2018 , Zagreb - MM centar

Peter Burr

  • A
  • +
  • -

8. ožujka u 19:30 američki multimedijalni umjetnik Peter Burr u sklopu europske turneje gostuje na Kratkim slikama u MM centru. Uz predavanje, na programu će biti prikazani radovi Sam s mjesecom (2012.), Specijalni efekt (2014.), Zelena | Crvena (2014.), Nered (2016.) i Jezik obrazaca (2017.).

Dok njegovi likovi istražuju nepoznata prostranstva unutarnjeg i vanjskog svemira, Burr stvara jedinstvenu viziju hibridne, digitalne budućnosti. Nepregledne arhitektonske strukture i post-apokaliptični okoliš lebde na granici između apstrakcije i figurativnosti, spremni za pretapanje u čisti uzorak ili ritam. Burrovi noviji radovi, uz podršku Creative Capitala i Sundancea, propituju koncept beskonačno promjenjivoga labirinta te se šire na područje videoigara. Radovi su mu prikazani na festivalima (Documenta, IFFR…) i u galerijama diljem svijeta (MOMA, Centre Georges Pompidou…). Služeći se animacijom kao polazišnom točkom, stvara kratke filmove, galerijske instalacije, performanse i virtualnu stvarnost te se nalazi na samom vrhu suvremene animacije.

U sklopu turneje Labirinti: Filmovi Petera Burra (2012-2017) Burr gostuje u Barbican centru (London), festivalu Kraak (Brisel), Slovenskoj kinoteci (Ljubljana), kinu Wolf (Berlin) te MM centru.

Ulaz na program je besplatan, a više informacija potražite na službenim stranicama kina.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 05.03.2018