Vizualne poruke u urbanom prostoru | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Vizualne poruke u urbanom prostoru

Na Medijskoj fasadi MSU-a prikazuje se projekt Q. I. VEDO / Tu vidim, nastao u sklopu programa obnove urbanih prostora Quartiere inteligente.

21.09.2016 - 12.10.2016 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti

Na Medijskoj fasadi Muzeja suvremene umjetnosti od 21. rujna do 12. listopada prikazuje se projekt Q. I. VEDO / Tu vidim (Talijanski umjetnici o održivosti) koji je osmislila talijanska kustosica Adriana Rispoli.

Projekt Q. I. VEDO nastao je u sklopu programa obnove urbanih prostora Quartiere inteligente (Pametni kvart) koji se prvi put održao u povijesnoj jezgri Napulja 2014.

Koristeći strategije uobičajene u reklamiranju, deset odabranih umjetnika koji pripadaju među najzanimljivije autore suvremene umjetničke scene u Italiji, predstavit će svoje video radove prilagođene medijskoj fasadi MSU-a, pretvarajući je u atraktivnu platformu za odašiljanje poruka i senzibiliziranje publike u prolazu. Video radovi interferiraju u urbani prostor kao vizualne poruke sa željom da potaknu svijest promatrača o ljepoti i uzvišenosti, ali prije svega o ugroženosti prirodnih resursa.

Adriana Rispoli projekt će predstaviti u predvorju muzeja, 21. rujna u 19 sati, a svih 10 odabranih djela moći će se pogledati i na plazmi.

Predstavljeni umjetnici su Filippo Berta, Bianco-Valente, Diego Cibelli, Giovanni Giaretta, Dacia Manto, Luana Perilli, Raffaela Mariniello, Moio&Sivelli, Masbedo i Luca Trevisani.

Raspored projekcija možete provjeriti ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 19.09.2016