Vizualne priče suvremene ženskosti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Vizualne priče suvremene ženskosti

Izložbom Njen novi Istok predstavljaju se radovi četiriju umjetnica iz zemalja bivše Jugoslavije koje se u svom izričaju koriste fotografijom i raznim novomedijskim praksama.

16.11.2018 - 15.12.2018 , Velika Gorica - Galerija Galženica

U petak, 16. studenog, u velikogoričkoj Galeriji Galženica s početkom u 19 sati otvara se izložba Njen novi Istok / Her New East na kojoj se predstavljaju četiri umjetnice iz zemalja bivše Jugoslavije – Asiana Jurca Avci, Karla Jurić, Selma Selman i Tatjana Radičević Planinčić.

Riječ je o umjetnicama mlađe generacije koje za svoj umjetnički izričaj većinom koriste medij fotografije, ali često su tu prisutne i novomedijske prakse, video, performans i instalacija.

"Umjetnice uključene u izložbu u potrazi su za alternativnim načinima pričanja priča usađenih u našoj kulturi te s mobitelima i fotografskim aparatima u ruci one prevode put definiranja vizualnog identiteta novog Istoka. Ponovno gledajući njihov pogled iz konzervativnog, muškog dominantnog društva, istražuju rodne uloge i seksualnost, mitove i arhetipove, tijelo i urbanu sredinu. [...] Njihovi radovi žele transformirati vanjski svijet, a ujedno služe i kao snimke njihove unutarnje emancipacije", piše u predgovoru izložbe kustosica Marina Paulenka

Izložba ostaje otvorena do 15. prosinca

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 16.11.2018