Vizualni identitet kluba kroz oči mladih umjetnika | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Vizualni identitet kluba kroz oči mladih umjetnika

Nakon dizajniranja plakata i urbanog namještaja, treća edicija suradnje Močvare, ŠPUD-a i UBU-a bavi se temom dizajna i ilustracija za majice.

24.05.2017 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Primijenjena u Močvari naziv je projektne suradnje koja je pokrenuta između Kluba Močvara, UBU-a (Udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb) i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD), a sastavni je dio dugoročnog projekta Močvarni Laboratorij. Cilj suradnje i projekta je senzibiliziranje mlađih generacija i umjetnika u nastanku za događanja na nezavisnoj kulturno-umjetničkoj sceni te razvoj školskog kurikuluma u području projektne i izvanučioničke nastave.

Nakon dizajniranja plakata i urbanog namještaja za Močvaru u prethodnoj godini, treća edicija suradnje bavi se temom dizajna i ilustracija za majice o Močvari. Zašto? Zato što želimo vidjeti na koji način učenici Grafičkog odjela ŠPUD-a promišljaju o identitetu kluba Močvara i majici kao sredstvu komunikacije i vidljivosti, želimo artikulirati njihovu percepciju i stimulirati ju u kreativno edukativnom procesu.

Kako? Kroz stručna predavanja i osvrte na temu dizajna i ilustracija za majice kroz povijest, kroz prezentacije programa rada Močvare, kroz sate skiciranja i razrade idejnih rješenja unutar nastavnog procesa, kroz radionice sitotiska na majice. Tako su kroz tehniku i praktična znanja o sitotisku učenike u radioni Cirkorame vodili njezini voditelji Nikola i Damian.

Nakon otvorenja izložbe i revija majica o Močvari 24. svibnja u 19 sati u prostorima kluba Močvara (Ivan Ćunović, Nataša Devčić, Petra Divković, Nino Dolenc, Martina Komljenović,  Jakov Pašalić, Lana Petruša, Irma Ranok, Samantha Lucija Smolec, Anastazija Šiletić, Ivana Šoljić, Antonela Šurbek, Morana Marija Vulić), od 20 sati slijede koncerti bendova i muzičara iz ŠPUD-a: 2 violine (Marlena Okičan i Francesca Rinčić), Kvartet saksofona (Patrik Prežgaj, Luka Relić, Dragutin Roić, Nikola Snetko), orkestar 10 gitara, kvartet gitara i 2 sola, bend Tuđi ljudi, A cappella trio (Katarina Korina Čalović, Latica Kovačević, Linda Saračević).

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 22.05.2017