Vizualno-antropološka razmjena | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Vizualno-antropološka razmjena

ETNOFILm festival gostuje na najstarijem festivalu etnografskog dokumentarnog filma u Firenzi.

U sklopu međunarodne suradnje koju rovinjski festival etnografskog filma ETNOFILm provodi tijekom cijele godine, voditeljica festivala Tamara Nikolić Đerić, gostovat će od 30. studenog do 2. prosinca na jednom od najstarijih festivala etnografskog dokumentarnog filma Festival dei popoli u Firenzi. 

Povod gostovanja izbor je specijalnog programa za ETNOFILm festivalsko izdanje 2014. godine koji će biti posvećen talijanskom etnografskom filmu. Tako će voditeljica projekta ETNOFILm zajedno s firentinskim direktorom festivala, Albertom Lastruccijem, iz festivalskog arhiva odabrati filmove koji na najbolji način govore o talijanskoj etnološkoj tradiciji i promjenama koje su zahvatile tradicijsku kulturu kroz cijelo 20. stoljeće. Alberto Lastrucci ujedno će biti i predsjednik žirija ETNOFILm festivala 2014.                      

Šesto izdanje ETNOFILma, međunarodnog festivala etnografskog filma u organizaciji Etnografskog muzeja Istre, tradicionalno će se održati u Rovinju od 24. do 26. travnja 2014. Uz druženje s gostujućim autorima filmova, posjetitelje očekuje i radionica, predavanja o recentnim vizualno-antropološkim temama te izložba i koncert u popratnom programu. 

Izvor: ETNOFILm

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 29.11.2013