Vještina ručnog visokog tiska | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Vještina ručnog visokog tiska

This Town Needs Posters održava radionicu Reciklotisak, odnosno kako od starih novina i neiskorištene kuhače napraviti plakat.

24.09.2016 , Zagreb - Muzej za umjetnost i obrt
  • A
  • +
  • -

"Na ovoj ćemo radionici koristeći svakodnevne materijale upoznati vještinu ručnog visokog tiska. S polaznicima radionice izradit ćemo vlastiti papir, boju i uzorak za tisak od iskorištenog drveta i starih novina te naučiti kako uz jednostavne dodatke postići različite teksture, težine i boje papira. Iste ćemo materijale upotrijebiti za izradu boje, a tiskarske forme s vizualima koje želimo otisnuti polaznici će također izraditi sami. Jednostavnim korištenjem svakodnevnih materijala doći ćemo do inventivnih oblika vizualnog komuniciranja. Tekstura, oblik, veličina, taktilnost materijala čine svaki otisak jedinstvenim", ističe se u najavi radionice.

Radionica se održava u subotu, 24. rujna od 11 do 14 sati u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt, a namijenjena je polaznicima kasnog osnovnoškolskog (7. i 8. razred), te srednjoškolskog uzrasta. Kotizacija iznosi 50 kuna, a prijaviti se možete do petka, 23. rujna u 17 sati putem elektroničke pošte.

This Town Needs Posters je platforma za dizajn i ručni, analogni tisak koju sačinjavaju zagrebački arhitekti i grafičari Sven Sorić i Hrvoje Spudić. U svom radu naglasak stavljaju na materijale, proces i tehniku rada, te sve njihove nedostatke, kao i zanatske nesavršenosti proizašle iz procesa, prihvaćaju kao elemente oblikovanja. Djeluju na području nezavisne glazbene i kulturne scene unutar koje surađuju s domaćim i inozemnim akterima. Na zagrebačkom Danu D 2014. godine nagrađeni su prvom nagradom žirija, a na beogradskom Mikseru 2015. dodijeljen im je Mikser Award. Drže predavanja na SOS Dizajn Festivalu u Sarajevu, DA festivalu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, izlažu u Zagrebu, Rijeci i Sisku, te na posljednjem Danu D drže dizajnersku početnicu Arhiviranje grada.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 21.09.2016