Voda kao javno dobro | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Voda kao javno dobro

Programom VODA I JAVNI PROSTOR tematizira se pitanje (ne)dostupnosti besplatne pitke vode u javnom prostoru Zagreba. U sklopu programa održava se šetnja Voda u centru grada.

19.03.2016 , Zagreb - Park Ribnjak

FOTO: Sanjin Kastelan

  • A
  • +
  • -

U skromnim uvjetima, programom VODA I JAVNI PROSTOR u 2016. godini projekt Ars Publicae Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) tematizira pitanje (ne)dostupnosti besplatne pitke vode u javnom prostoru Zagreba, vode kao elementa javnog prostora te općenito vode kao javnog dobra.

Prva šetnja u sklopu programa i na temu Voda u centru grada održat će se u subotu,19. ožujka 2016. s početkom u 11.30 sati u parku Ribnjak (ispred kult. centra). Voditelj šetnje je Saša Šimpraga, autor i voditelj projekta. Predviđeno trajanje šetnje je oko 2 sata, a u planu je obilazak poznatih i nepoznatih, odnosno nekih inače za javnost nedostupnih dijelova grada u centru Zagreba. 

Šetnja je uvod u planirani javni natječaj projeta Ars Publicae za umjetničke intervencije na temu vode u javnom prostoru Zagreba. Ujedno, sa šetnjom započinju prve incijative za poboljšanje grada na temu vode u javnom prostoru i to u suradnji projekta s platformom 1POSTOZAGRAD, Seminarom za hodače i Facebook grupom Krenimo.          

Sve ostale planirane šetnje u sklopu programa Voda i javni prostor možete vidjeti ovdje

Projekt Ars Publicae primarno se bavi pitanjima umjetničkoga sadržaja u javnom prostoru te javnim prostorom općenito. Sve dosadašnje umjetničke i druge intervencije nastale u sklopu aktivnosti projekta pronađite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 18.03.2016