Vodeno | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Vodeno

Ambijentalna audio-vizualna instalacija Tonija Mijača nastala je u sklopu Sound Art Inkubatora 2014.

22.09.2014 - 24.09.2014 , Zagreb - Galerija Močvara

Vodeno je ambijentalna audio-vizualna instalacija mladog splitskog umjetnika Tonija Mijača koja poziva publiku na duboko uranjanje u intenzivna stanja svijesti i nesvakidašnje emocije preplavljujućih, predimenzioniranih vodenih površina. Vizualnu čistoću i jednostavnost vode aktivira naizmjenično padanje kapljica koordinirano i ozvučeno smirujućim ritmičkim epizodama koje se izmijenjuju s intenzivnim zvukom i brzim tempom odvijanja radnje u slici, stvarajući na taj način minimalističku zvučnu kompoziciju bogatu dinamikom tona i ritma. 

Instrument se ponaša poput udaraljki, dok kapljice djeluju kao bubanj koji proizvodi zvučni efekt na vizualnim kanalima različitih boja usklađenih, prema kolorističkim svojstvima, s tonovima instrumenta. U ovo magično vodeno ambijentalno iskustvo posjetitelji će imati priliku uroniti u ponedjeljak, 22. rujna, od 20 sati, na otvorenju izložbe tijekom kojeg će kustosice Galerije Močvara s autorom instalacije, Tonijem Mijačem, razgovarati o njegovoj fascinaciji vodom i zvukom te odnosu između ambijenta i izvedbenih formi teatralne i performerske prirode. 

Izložba ostaje otvorena u utorak i srijedu, 23. i 24. rujna, od 17 do 21 sat. Projekt je realiziran u sklopu Sound Art Inkubatora 2014. – produkcijske platforme Galerije Močvara. Ulaz je besplatan.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 05.09.2014