Voditelj/ica projekta | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Voditelj/ica projekta

Hrvatsko dizajnersko društvo u potrazi je za voditeljicom ili voditeljem EU projekta Centar oblikovanja svakodnevice. HDD provodi projekt zajedno s partnerima (Bacači Sjenki, ULUPUH, MUO i Grad Zagreb), a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi, Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali". Centar traži proaktivnu, odgovornu i fleksibilnu osobu, poželjno s iskustvom u provedbi EU projekata. 

Projekt pod nazivom Centar oblikovanja svakodnevice (COS), koji je Hrvatsko dizajnersko društvo zajedno s partnerima prijavilo na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi odabran je za bespovratno sufinanciranje Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda. Putem dvogodišnjeg projekta istražit će se mogućnosti i stvoriti preduvjeti za razvoj novog modela sudioničkog upravljanja u kulturi. Fokus tog modela javno-civilnog partnerstva je na aktivnostima u području istraživanja, dokumentiranja i aktivacije povijesne i suvremene baštine dizajna i primijenjene umjetnosti, uz intenzivno strateško povezivanje institucija, strukovnih udruženja i udruga civilnog društva. Hrvatsko dizajnersko društvo projekt COS provodi od 29. listopada 2018. do 29. listopada 2020. godine.

Opis posla:

- planiranje, vođenje i organizacija projektnih aktivnosti u svrhu uspješne realizacije ciljeva i ishoda projekta

- koordinacija i nadzor projektnih aktivnosti i partnera

- praćenje postizanja zacrtanih projektnih rezultata

- komunikacija s partnerima i suradnicima za praćenje projekta u Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva

- komunikacija s vanjskim suradnicima i njihovo angažiranje

- praćenje provedbe svih elemenata projekta te utroška resursa i proračuna tijekom projekta

- suradnja sa stručnjakom za promidžbu na izradi strategije te koordinacija medijskih objava

- uređivanje web stranice projekta

- izrada izvještaja sa sastanaka

- izrada tromjesečnih izvještaja o napretku projekta (Zahtjeva za nadoknadom sredstava) te sve ostale pripadajuće dokumentacije kao i kontrola pristiglih dokumenata od strane partnera i vanjskih suradnika

- uređivanje završne publikacije o rezultatima projekta te pisanje uvodnog teksta iste publikacije

- svakodnevna komunikacija i koordinacija aktivnosti s Financijskom voditeljicom projekta i Asistenticom voditeljice i financijske voditeljice projekta

Uvjeti:

- VŠS, završen preddiplomski sveučilišni studij. Iznimno, bez odgovarajuće razine stručne spreme ako je stručnjak u području provođenja EU projekata (osobito u kulturnom sektoru) i ima radno iskustvo na sličnim poslovima (pod pojmom ‘radno iskustvo’ podrazumijeva se rad u svim oblicima rada – temeljem ugovora o radu, ugovora o djelu, ugovora o autorskom djelu itd. 

- aktivno korištenje MS Office (osobito Word, Excel)

- aktivno korištenje engleskog jezika u govoru i pisanju

- izvrsna pismena komunikacija na hrvatskom jeziku

- stručne, radne i organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine

Više detalja o prednostima pri prijavi i radnim uvjetima potražite u cjelovitom tekstu natječaja. 

Zainteresirani kandidati trebaju dostaviti CV, motivacijsko pismo, dokaz o stručnoj spremi (presliku diplome), dokaz o radnom iskustvu na sličnim poslovima (ako postoji), a mogu priložiti i druge priloge kojima potvrđuju svoja znanja, sposobnosti ili radno iskustvo. Prijave se mogu poslati putem maila ili dostaviti na adresu HDD, Boškovićeva 18, 10000 Zagreb s naznakom "Natječaj za radnu poziciju Voditelj EU projekta".

Rok za prijavu je 19. kolovoz.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 03.07.2019