Vodni rat | kulturpunkt

Najave Performans

<

Vodni rat

Performans Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo premijerno će biti izveden od 25. do 27. svibnja.

25.05.2012 - 27.05.2012 , Zagreb - Kino Studentskog centra
  • A
  • +
  • -

Radi se o hidrauličkoj šahtofoniji koja se nadovezuje na prethodne radove Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo, posebno na nagrađivani Kriegspiel čiji se šahtofon odnedavno nalazi u fundusu Muzeja suvremene umjetnosti kao dobitnik nagrade T-HT. Perfromans Vodni rat nastao je u produkciji DB Indoš ekstremnog muzičkog kazališta i koprodukciji Teatra &TD te Festivala Perforacije.

Vodni rat bazira se na dvama bočnim nadzornim šahtofonima ispunjenim mrežom okomito-vodoravnih opruga u metalnoj unutrašnjosti i povezanim parovima opružnih bačava te trećim kliznim s mutnim ekranom i limenim koritom za skupljanje magnetske kiše – čime ulazi u glatku hidrauličku sliku vode. Vodnim zvukovima i zavrtajima vektora izvođači brazde strategije hidrauličkog carstva koje zauzimaju zemlju shvaćenu kao pustinju ili more; prepričavajući pritom iskustvo Oscara Olivera Foronde, sudionika Vodnog rata i glasnogovornika Koalicije za obranu vode i života te glavnog prosvjednika privatizaciji vode u Boliviji.  

Vodni rat izvode Damir Bartol Indoš, Tanja Vrvilo (hidraulička šahtofonija), Ana Hušman (filmske i video slike), Ivan Marušić Klif (nadzorne slike i zvuk); a ostvaren je uz potporu Ureda za kulturu Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH te uz podršku programa IPA Europske unije.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 18.05.2012