Vodni rat | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Vodni rat

Premijerno pogledajte ekstremno-muzičko-kazališnu predstavu o vodi autorskog dvojca Indoš i Vrvilo.

29.06.2012 - 30.06.2012 , Zagreb - Kino Studentskog centra
  • A
  • +
  • -

Damir Bartol Indoš, legenda hrvatske performerske scene, u suradnji s Tanjom Vrvilo, nakon Igre rata iz 2011., priprema još jednu predstavu "ratnog" naslova. Vodni rat u fokus stavlja jedan od najvažnijih elemenata, kako za funkcioniranje ljudskog tijela, tako i za održavanje života na Zemlji uopće: vodu.  Voda koja, od prirodnog resursa polako postaje roba i u mnogim krajevima svijeta prelazi u privatno vlasništvo moćnih korporacija te uzrokuje nemire i različite "ratne igre". Prema nekim predviđanjima, ratovi 21. stoljeća će se voditi upravo zbog vode. Indoš i Vrvilo tretiraju vodu kao političko i umjetničko pitanje kroz prirodne i emocionalne pustinje kod Wilhelma Reicha i Vladimira Čerine, inspirirani pobunama mnoštva protiv privatizacije vode, čak i kiše, u bolivijskom gradu Cochabambi i kartične regulacije pristupa vodi u Južnoj Africi.

Slike vode kod Indoša i Vrvilo ulaze u glatku hidrauličku sliku vode s opružnim muzičkim strojevima: šahtofonima. Dva  novoizgrađena šahtofona u Vodnome ratu u unutrašnjosti imaju (uz nadzorne kamere i vlastita svjetla) ugrađene bačve s oprugama, a treći ima limeno korito za magnetsku kišu s bas gitarom. Indošev šahtofon, inače predstavljen u Igri rata  pobjednik je ovogodišnje T-HT@MSU nagrade te je time postao dio zbirke MSU-a.

Nakon odgođne svibanjske premijere zbog bolesti izvođača, predstavu možete premijerno pogledati 29. lipnja u 21 sat (ulaz s pozivnicom) te 30. lipnja u 21 sat (ulaz 50 kuna, 25 kuna za studente).

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 21.06.2012