Volontiranje u CMS-u | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Volontiranje u CMS-u

CMS traži volontere i volonterke za podršku u integraciji izbjeglica.

ROK: 21.01.2019

CMS od  2004. godine organizira volonterski program za direktan rad s osobama koje su bile prisiljene napustiti svoje domove i svoj život započele u Hrvatskoj. Dosad je u aktivističkom i direktnom radu na podršci integraciji sudjelovalo preko 230 volonterki i volontera. 

Angažman volonterki i volontera je značajna pomoć za svakodnevni život, podršku integraciji izbjeglica i migranata u hrvatsko društvo, kao i pomoć u izgradnji integracijskih politika.

Za volontere i volonterke to je prilika za edukaciju o sustavu međunarodne zaštite i integracijskih politika i praksi, aktivistički doprinos i iskustvo direktnog rada na različitim područjima integracije prema afinitetu, struci ili interesu.

Suprotno vijestima kojima nas plaše, broj osoba koje u Hrvatskoj traže međunarodnu zaštitu ne brojimo u tisućama, u 2018. zaštitu su dobile 739 osobe. 

Iako broj osoba nije velik, značajna je i važna svaka podrška u svakodnevnom životu djeci i odraslima, onima koje tek uče hrvatski jezik i kulturu, uključuju se u obrazovni sustav ili traže posao. Dobrodošla je i podrška u senzibilizaciji društva u Hrvatskoj.

Ako želite naučiti više o sustavu međunarodne zaštite i integracije u Hrvatskoj javite se pridružite timu i volonterima u provedbi aktivnosti u 2019. godini.

Rok za prijavu je 21. siječanj 2019.

Informacije o uvijetima i načinu prijave potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 11.01.2019