Vrane na Malom urbanom festivalu | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Vrane na Malom urbanom festivalu

Udruga Mladih Siska najavljuje novo izdanje Malog Urbanog Festivala.

Koordinacija Udruga Mladih Siska predstavila je još jedan, deveti po redu, Mali Urbani Festival, koji će biti održan od 24. do 27. svibnja 2012. godine u prostorima sisačkog Kluba mladih SKWHAT. Prvo izdaje pokrenuto je na inicijativu mladih volontera željnih promjena u kulturi mladih u Sisku. Ustrajnost volontera četiriju udruga rezulirala je urbanim i multikulturalnim festivalom jedinstvenim u regiji. Mali Urbani Festival postao je višednevno okupljalište umjetnika, manifestacija koja je stvarala prijateljstva i promovirala kulturu regije kroz stvaralaštvo mladih.

Ovaj festival osmišljen je kao urbano okupljanje umjetnika i glazbenika s ciljem promicanja urbane i underground kulture, popularizacije svih vidova umjetnosti te promoviranja kulturne zajednice grada Siska i Sisačko-moslavačke županije. Poticanje razvoja urbane kulture kroz organiziranje kulturnih aktivnosti kao i poticanje aktivizma i volonterstva u lokalnoj zajednici također su važni ciljevi festivala. U sklopu sisačkog festival, biti će orgniziran koncertno-glazbeni program s elektronskim, rock  i slušaoničkim segmentima, umjetnička kolonija te sportsko-zabavni i edukativni program.

Tema Malog Urbanog Festivala 2012. biti će sisačke vrane. Zanimljivost sisačkih vrana jest što su one u ovaj grad uvezene '50-ih godina prošlog stoljeća kako bi riješile lokalnu najezdu bumbara. Problem je nastao kada su se razmnožile i postale novi nametnik gradu Sisku. Mali Urbani Festival u svom najovijem izdnju želi odati počast tim podcijenjenim i prezrenim stanovnicima Siska. Detaljan program festivala zajedno s popisom izvođača i predavača, biti će objavljen neposredno prije početka festivala. 

Izvor: K.U.M.S.
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 02.12.2011